Update – mobile en semantic

Allereerst heb ik de nieuwe wordpress versie er maar eens tegen aangeknald met wat extra plugins. Zo las ik op de blog van mijn collega Joost, dat wphone hem goed was bevallen. Vanaf dat moment heb ik dus ook de mogelijkheid om mobiel te kunnen bloggen middels een handige interface. Wie mobiel zijn blog onderhoudt wil ook dat deze mobiel beschikbaar is, dus ook dat even direct geregeld.Nu ik de laatste tijd druk bezig ben met allerlei vraagstukken rondom mijn stage bij TNO en daarbij het een en andere aan leuke features tegenkwam op mijn zoektochten, besloot ik om een aantal hiervan ook maar eens op mijn eigen site in werking te stellen.
Get Semantic Ik ben ben de laatste tijd nogal bezig met ‘the web of data’ ook wel semantic web genoemd. Lekker stoeien met RDF en N3-triples.
Hieruit komen enkele technologien voort die al zijn toepassing gevonden hebben middels wordpress plugins. Zo heb ik nu een FoaF file toegevoegd en ook de SIOC plugin is toegevoegd, al moet ik er nog even achter komen hoe die in al zijn glorie werkt.

Ondertussen ga ik weer gauw bezig met het in elkaar stampen en hangen van een aantal RDFizers als onderdeel van mijn stage project. Misschien dat deze later ook nog van pas komen.

One thought on “Update – mobile en semantic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>